Едва на последно място стоят парите, за които земеделците настояват. Това

...
Едва на последно място стоят парите, за които земеделците настояват. Това
Коментари Харесай

Зърнарите нямали политически искания, но отправили сигнал

Едва на последно място стоят парите, за които земеделците упорстват. Това съобщи някогашният ръководител на Комисията по земеделие в Народното събрание Пламен Абровски пред Българска национална телевизия.

Той изясни, че сега земеделските производители стачкуват поради неналичието на политика в бранша и поради липса на връзка със бранша. Земеделските производители нямат политически претенции, само че те насочат политически сигнал към тези, които ще взимат решения и след 18 дни ще излъчат нов министър, уточни Пламен Абровски. За 8 месеца земеделският министър не се справил с работата си, по думите му.

Той прикани парламентарната група на ГЕРБ-СДС, с чиито мандат ще се осъществя ротацията, да назначи различен министър на земеделието, който да успее да сплоти бранша.

Абровски добави, че това, което е трябвало да направи държавното управление е да нотифицира едни пари в бюджета за земеделската помощ за земеделците. Понеже държавното управление няма пари, които не са планувани в бюджета на зърнопроизводителите, стартира да се манипулира публичното мнение с данъчните заявления и кои са на загуба, и кои не, уточни той.

Според него, в случай че се прави комплициран механизъм, който ще изключва едни, а ще се дава на други, по-добре е да се раздели помощта на две. Не е редно да се обвързват парите на едните браншове с други браншове, разяснява Абровски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР